Woodway
Juoksumatot pitkään juoksuun
On perinteisiä juoksumattoja… ja on WOODWAY

Alunperin saksalainen Woodway aloitti juoksumattojen valmistamisen jo vuonna 1975 ja patentoi tuolloin lamelliteknologian, joka poikkeaa täysin perinteisen juoksumaton juoksupinnasta. Woodwayn maailmanmenestys perustuu juuri tähän huippu-teknologiaan, joka on kestävyydessään lyömätön ja juoksutuntumaltaan ainutlaatuinen. Woodwayn juoksumatot valmistetaan nykyään pääasiassa USA:ssa.

Mikä tekee lamelliteknologiasta niin ainutlaatuisen?

Perinteisissä juoksumatoissa juoksupinnan muodostaa rullien varaan pingoitettu yhtenäinen matto, jonka alla on juoksualan kansi, jonka materiaali yleensä on puuta tai muovia. Jokaisella askeleella matto puristuu jalan ja kannen väliin aiheuttaen kitkaa, joka taas johtaa maton lämpenemiseen ja hetkittäiseen nopeuden hidastumiseen. Halvemmissa juoksumatoissa tämä saattaa tuntua jopa maton nykimisenä. On itsestään selvää, että tällainen teknologia on herkempi kulumiselle ja aiheuttaa myös korkeampia kokonaiskustannuksia vuosien saatossa. Woodwayn juoksumattojen juoksupinta muodostuu yksittäisistä lamelleista, jotka on yhdistetty kuljetusjärjestelmään, mikä pyörii kuulalaakereitten varassa. Tämä mahdollistaa sen, että lamellit pyörivät täysin kitkattomasti, antaen mahdollisimman tasaisen juoksun tunteen käyttäjälle. Tämä on mahdollista jopa 225 kg käyttäjäpainolla
yli 20 km/h nopeuksilla!

Tämän lisäksi teknologia mahdollistaa minimaaliset nopeudet ja tarvittaessa hyvin hitaat kiihdytykset (kaikkien Woodway juoksumattojen alin nopeus on 0,1 km/h), sekä mahdollistaa erittäin tarkan nopeuden ja matkan mittaamisen. Itse lamellin muodostavat alumiinipalkki, joka on päällystetty erikoiskäsitellyllä kumi- pinnoitteella, jolla on erinomaiset iskunvaimennusominaisuudet, ottaen vastaan jopa 90% jalan iskun tuottamasta energiasta. Tämä antaa todellakin juoksutunteen - niinkuin Woodwayn nimikin jo sanoo - kuin juoksisi kuusenhavujen pehmustamalla metsäpolulla.

Woodwayn juoksumatot ovat markkinoiden kestävimmät ja pitkäikäisimmät juoksumatot.

Kitkaton mekanismi mahdollistaa huomattavasti pienemmän energiankulutuksen. Huoltokustannukset ovat minimaaliset koska kuluvia osia, kuten juoksualan kantta
ei ole. Matto on lähes ikuinen, sillä se kestää 250.000 - 300.000 kilometrin juoksut ilman suurempia huoltotöitä. Woodwayn juoksumatot on todellakin tehty pitkään juoksuun – FOR THE LONG RUN.


SlatFlex juoksupinta
Kölnin urheilukorkeakoulussa tehdyt testit ja mittaukset ovat osoittaneet, että Woodwayn käyttämän lamelliteknologian ansiosta niveliin kohdistuvista iskuista jopa 90% absorboituu.
Tämä ainutlaatuinen ja jalalle terveellisempi juoksupinta kestää myös perinteisiin juoksumattoihin verrattuna moninkertaisen
määrän juoksukilometrejä.
Kuulalaakeri-kuljetusmekanismi
Korkealuokkaiset täsmäkuulalaakerit kuljettavat juoksumattoa kevyesti ja lähes kitkattomasti. Tästä johtuen kulumista on hyvin vähän ja käyttöikä pitenee huomattavasti. Koska kitkaa muodostuu vähemmän, ovat energiakustannukset pienemmät. Kovassa käytössä on sähkönkulutus jopa 50% pienempää kuin perinteisillä juoksumatoilla.
Hammashihnan ohjaamat vetopyörät ja venymätön juoksupinta
Tämä yhdistelmä mahdollistaa tasaisen ja tarkan nopeuden säädön, ilman maton pinnan venymistä tai nykimistä. Niin matalissa 0,1 km/h alkavissa nopeuksissa, kuin yli 40 km/h huippunopeuksissa.
MVart